Menu Close

PILIETIŠKUMAS PER TRADICIJAS IR KULTŪRINĮ PAVELDĄ

           Priešmokyklinės “Ežiukų” grupės ugdytiniai su mokytojais, padėjėjais ir  tėveliais gražų pavasario rytą iškeliavo į J. Basanavičiaus tėviškę Ožkabaliuose. Ten jų laukė nuostabi edukacinė programa, bundanti gamta bei profesionalūs darbuotojai. Edukacinės programos dalyviai buvo supažindinti su XIX–XX a. sandūros Sūduvos valstiečių maisto gaminimo ypatumais, prietarais, tradicijomis ir folkloru. Visi galėjo parodyti savo sumanumą atpažindami įvairius grūdus ir buities rakandus. Sužinojo, iš ko maišomas blendinys ir ką simbolizuoja blynas  bei daug kitų įdomių dalykų. Pabaigoje  kiekvienas susiminkė ir išsikepė šventinį kvepiantį riestainį. Pilni įspūdžių ir geros nuotaikos  lauksim švenčių.

Skip to content